Translate

donderdag 31 oktober 2013

Levensdoel

We hebben geen specifiek levensdoel dat iemand of de buitenwereld voor jouw bepaald, waar je afhankelijk van bent om gelukkig te zijn. Mocht je dit wel willen geloven dan zul je nooit zelf de macht hebben om gelukkig te zijn. Je bent dan afhankelijk van iets buiten jouw dat er misschien wel nooit zou zijn of je nooit zult vinden. Het kan wel, maar daar heb je zelf geen invloed op. Dit geloof of deze overtuiging draagt dus niet echt bij aan je eigen vrijheid in je leven.

Sommige mensen vinden de gedachten fijn dat er iemand over ze waakt omdat ze dan zelf niets hoeven te doen. Deze mensen zijn gewoon lui. Dit kan een bewuste keuze zijn om bijvoorbeeld even al je zorgen te laten varen. Het idee dat iemand het wel even oplost of het leven het wel regelt. Soms werkt dit, maar als het niet werkt zullen ze zich in de steek gelaten voelen, wat weer zorgt voor een ongelukkig gevoel.

De essentie is dus om in je eigen autoriteit te gaan staan, en zelf de baas te zijn over je eigen leven, en anderen ook vrij te laten in wie hun zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten